Skip to Store Area:

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Edelsmid

"De edelsmeedkunst is een kunstzinnig vak uitgeoefend door een edelsmid. De edelsmid is als metaalbewerker gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van sieraden en metalen (gebruiks-)voorwerpen in meestal edele metalen, zoals goud, zilver, platina en tegenwoordig ook meer in palladium en zelfs roestvast staal en metalen als titanium.

Het maken en bewerken van deze sieraden is arbeidsintensief, de materialen zijn van hoge kwaliteit en duurzaam, zijn creaties zijn vaak uniek. Ook is de edelsmid vaak de bedenker of ontwerper van het sieraad. De edelsmid maakt sieraden door metalen te bewerken met gespecialiseerde gereedschappen, of, wanneer nodig, te verhitten om deze metalen te kunnen vervormen. Voor sommige sieraden en zilveren gebruiksvoorwerpen worden matrijzen gemaakt waarin tot vloeibaar verhitte metalen worden gegoten."

 Bron: WikipediA

Xue Mei Dijkstal, eigenaresse van Xue Mei's arts & crafts is opgeleid en gevormd als werktuigbouwkundige en edelsmid, sinds 1993 gevestigd in Delft. Een edelsmid met liefde en passie voor de vak, jarenlange ervaring, een tevreden klantenkring in binnen en buitenland en heel veel exclusieve, handgemaakte, sieraden hebben de toonbank gepasseerd.

Zie ook Goudsmid Zilversmid en Portfolio op deze site voor enkele voorbeelden van creaties, of zie de categorie voor "Xue Mei Atelier" voor een overzicht actuele, verkrijgbare sieraden.