gouden ketting met titanium ontworpen door edelsmid Xuemei
edelsmid Xuemei Dijkstal
gouden ketting met vogels en Jade ontworpen door edelsmid Xuemei

Edelsmid Delft

Op zoek naar een een edelsmid in Delft? Om een mooi sieraad met een edelsteen te laten ontwerpen? Als edelsmid ontwerp en maak ik alle ringen, kettingen en armbanden met hand. Hierbij verwerk ik uw edelsteen van keus. 

Naast gouden en zilveren sieraden, maak ik ook sieraden met titanium en platina. Titanium is een grijs edelmetaal, zeer sterk, anti-allergeen en licht van gewicht. Door titanium te verhitten is het mogelijk het metaal een verschillende kleur te geven.

Platina is een zeer kostbaar edelmetaal wat vaak wordt gebruikt voor trouwringen en verlovingsringen.

Online te bestellen of kom naar mijn winkel in hartje Delft.

Originele juwelen met een mooie edelsteen

– Ontworpen op papier. Uitgewerkt met goud / zilver of platina. Met edelstenen naar keus –

gouden verlovingsring met diamant topaas gemaakt door edelsmid Xuemei

Handgemaakte gouden verlovingsring met grote topaas en diamanten. Deze is in opdracht gemaakt. Samen met de klant is dit ontwerp tot stand gekomen.

Meer voorbeelden vindt u bij mijn portfolio ringen

asarmband - assieraden - edelsmid Delft - Xuemei Dijkstal

In opdracht handgemaakte zilveren armband met de as van een overledene. As van overledenen kan verwerkt worden in iedere juweel naar wens.

Voorbeelden vindt u bij portfolio as sieraden

handgemaakte zilveren stempel hanger

Als juwelier maak ik ook handgemaakte zilveren stempels. Ook als zilveren hanger te dragen. Op maat gemaakt voor uw handtekening.

Lees meer over bij stempels maken.

Uw oude juwelen weer als nieuw

– Als edelsmid repareer ik uw dierbare sieraden. Goud, zilver of platina-

reparatie van gouden armband
Reparatie van uw gouden armband zodat u deze weer kunt dragen. Lees meer over reparatie van sieraden.
goud omsmelten voor nieuwe trouwringen
Goud omsmelten zodat ik een nieuwe ring voor u kan maken. Lees meer over oud goud.

Google Reviews

5,0

255 reviews

5-stars review

Xue Mei en haar winkel ken ik al zo lang als ik weet. Vroeger kreeg ik er mijn eerste armband en ketting van mijn ouders en zelf kocht ik er jarenlang mijn neuspiercings.

Xue Mei is een vakvrouw die altijd interesse toont in haar klanten. Het maakt niet uit of ze alleen komen rondkijken of ook echt iets komen kopen.

Toen wij besloten te trouwen was er ook geen twijfel mogelijk. Xue Mei heeft samen met ons de ringen ontworpen. Ze denkt goed mee en geeft goede adviezen. De ringen zijn echt prachtig en passen perfect bij ons.

Donna van der Beek

5-stars review

Xue Mei, een bijzondere dame die al meerdere keren voor mij en mijn vrouw prachtige juwelen heeft gemaakt. En ook nu weer heeft ze een werkelijk uniek stuk gesmeed. Met heel veel zorg en aandacht voor detail. Ze is een spirituele vrouw met een hart van echt goud. Dank je Xue Mei, voor de prachtige ring. Elke dag wordt hij mooier en appricieer ik je vakman(vrouw)schap als edelsmid. xxxxx

Paul Kamphuis

5-stars review

Ooit ontdekt voor een ketting met jade, dit keer verrast met een Verlovingsring in oneindigheidsvorm en daarna terug gegaan voor prachtige oorbellen, gouden takjes met zoetwaterparels. Alles geïnspireerd door de natuur en met zorg vervaardigd.
Je wordt hartelijk ontvangen door een hele lieve en deskundige dame met aandacht voor de mooie dingen in het leven. Een bijzondere zaak met diepgang.

Valerie Orthlieb

5-stars review

Reeds diverse malen bij Xue Mei geweest om een uniek sieraad te laten maken. Xue Mei kijkt bij het ontwerpen van een mooi sieraad echt naar de persoon die het draagt en komt met hele mooie en originele ontwerpen! Daarnaast is Xue Mei een hele levendige, leuke vrouw waarmee je ook gezellig kan kletsen. Ben je op zoek naar echt iets unieks en 'one of a kind' dan moet je haar winkeltje of website bezoeken. Echt een aanrader!

Harold Schipper

5-stars review

Xue Mei maakte op vage aanwijzingen een heel mooi sieraad precies zoals ik in gedachten had, maar in geen enkele winkel nog had gevonden. Het leuke was dat zij de tussenfasen van ontwerp tot eindproduct aan mij mailde. Ik kon mijn sieraad zien groeien. Zelf was ze even enthousiast als ik. Het eindresultaat was dan ook echt iets unieks. Momenteel laat ik weer iets bij haar maken. Een cadeautje voor een heel speciaal iemand. Ik kan het aan haar overlaten, het wordt vast iets heel moois.

W en M Weve Van Drunen

5-stars review

Xue Mei's Arts & Crafts is een apart winkeltje met eigen atelier in de binnenstad van Delft. De gemoedelijke sfeer, warme ontvangst en unieke sieraden is de reden waarom ik hier al jaren met plezier en tevredenheid kom.
De creaties van Xue Mei zijn ambachtelijk en professioneel, originaliteit is essentieel. Gestileerd en in harmonie dragen de ontwerpen op een speelse manier een boodschap uit.
Xue Mei's Arts & Crafts bestaat bijna 25 jaar en wens haar nog vele
jaren succes toe!

Mona  Martens

5-stars review

Heel goede en professionele edelsmid. Xue Mei neemt altijd uitgebreid de tijd voor je. Ze helpt om samen het perfecte ontwerp voor een nieuw sieraad te ontwikkelen. Ze voelt goed aan wat je wensen zijn en zorgt dat het resultaat ook aansluit bij je budget.
En natuurlijk is ze eerlijk en kun je met alle vragen over edelsmeden bij haar terecht.

Arie van Ziel

5-stars review

Bij Xue Mei vind je originele en mooie geschenken maar je kunt ook bij haar terecht om een eigen sieraad te ontwerpen. Ik heb een hanger laten maken waarbij ze me van begin tot eind bij het proces heeft betrokken. Het resultaat is dan ook vakwerk en maatwerk dat altijd naar wens is! Een edelsmit met een passie voor haar vak en een groot hart voor haar klanten! Ik kan haar iedereen aanraden!

Sabine van Holsteijn

5-stars review

Ik kom al jaren bij Xue Mei. Ze helpt mij altijd prachtige sieraden uit te zoeken. Vorig jaar hebben we samen een prachtige ring ontworpen met blaadjes en edelstenen erop. Een waarlijk uniek stukje sieraad en edelsmederij. Dus, u kunt er gerust heengaan, maar wel tijdig. Groet Gerrit Kahlman

Gerrit Kahlman

5-stars review

Ik ben helemaal blij met mijn gouden hanger met steen van rozenkwarts. Xue Mei heeft met haar vakmanschap en creativiteit een een sieraad naar mijn hart gemaakt. Echt een edelsmid met aandacht voor persoon en eigen smaak. Als iemand wat unieks zoekt zeker even bij Xue Mei langs gaan !

Inge Vleesenbeek

5-stars review

Sinds ik me kan herrineren maakt Xue Mei de mooiste sieraden van Delft. Haar gedrevenheid en vakmanschap is te zien in alles wat ze maakt. Verder is ze een enorm vriendelijke vrouw met passie voor haar vak. Een aanrader voor iedereen.

Nandor Toth

5-stars review

Xue Mei helped me design a special ring. It was a beautiful journey: the whole process of getting to know each other, getting to know what I want, learning about the process of forging silver, regularly being updated about the progress with beautiful pictures and in the end the result!
Next to the fact that I now have this lovely ring, it is also a great memory to a memorable journey with Xue Mei. Above all I loved the personal touch.

Wieteke van Balen

5-stars review

8 jaar geleden onze trouwringen daar gekocht. Zijn daar nog steeds superblij mee. Vandaag langs gegaan om ze schoon te laten maken. Wederom super goede service met een persoonlijke touch.
Zeker een aanrader.

Roy en Marion

5-stars review

Xue Mei is the best! Ze luistert naar je wensen, de achtergrond, de emotie en brengt dat samen in een mooi sieraad. Ze neemt je mee door de reis van niets tot het bijzondere eind resultaat. Dank je wel, lieve Xue Mei!

Linda Brom

5-stars review

Very professional and quite talentented. She is a goldsmith and not someone who uses pre made or cast settings. It is all hand made to your wishes. The best goldsmith in Delft by far the best in Delft. The price is quite good as well, considering you are getting a unique piece that she has put her heart and soul into. I will never go anywhere else.

Patrick Kniffin

5-stars review

Wat een fijn en proces was het met Xue Mei. Ze heeft onze gouden verlovingsringen gemaakt, waar we ontzettend blij mee zijn. Ze wist onze wensen prachtig te vertalen naar organische ontwerpen met hints naar onze persoonlijkheden. Een geweldige edelsmid!

Sylvia Machgeels

5-stars review

Behalve dat Xue Mei een hele lieve vrouw is, maakt ze fantastisch mooie sieraden. Alles wordt handgemaakt in het atelier achter de winkel. En omdat het hier om handwerk gaat, zijn alle sieraden uniek. Geen twee zijn hetzelfde. Xue Mei is een verfijnd artiest en iedere keer dat ik in de winkel kom word ik heel hebberig en heb ik de neiging om heel veel te kopen. Daarnaast is Xue Mei bereid om mét en voor de klant unieke sieraden te maken naar eigen ontwerp.

Lex van  Wietingen

5-stars review

Onze trouwringen hier laten maken. Ze zijn mooi, uniek en echt handwerk! Kwaliteit en persoonlijke zorg, aanrader!

Frodo Molens

5-stars review

Voordat Xue Mei voor ons nog wat had gesmeden hadden ik en mijn man al meerdere malen langs het gezellige zaakje gelopen en lopen dromen hoe mooi het zou zijn om zelf zo'n mooi stukje kunst te hebben. Mijn dromen kwamen uit toen in het geheim mijn man(toen nog vriend) een zilveren verlovingsring met granaat en periodoot had laten ontwerpen door deze fantastische goudsmid. Ik hoorde het verhaal pas achteraf hoe hij en Xue Mei een half jaar van te voren hadden lopen bedenken wat voor betekenissen er in de verlovingsring gingen. Uiteindelijk kwamen zij beiden tot zo'n mooi design wat mijn hart deed smelten. Maar het hield niet op bij verlovingsring want uiteindlijk hadden wij ook besloten de trouwringen bij deze lieve dame te maken. Zo gebeurde het dat wij gezellig avondjes langs konden komen om te praten over wat wij precies wilde. Goud of witgoud, diamand of toch iets anders? Xue Mei hielp ons met het bedenken en maakte een perfecte set ringen die gesmeden waren uit hetzelfde stuk witgoud. Ik had een robijn en mijn man een saffier. Ik had niet blijer kunnen zijn met het resultaat.

Roos Bakker

5-stars review

Een enorme vakvrouw met hart voor de sieraden die zij maakt. Bij het maken van jouw sieraad ontvang je diverse tekeningen en foto's over de diverse fases. Daarnaast is het altijd gezellig om bij haar langs te gaan met haar leuke verhalen. Je hoeft niet perse een sieraad te laten ontwerpen, zij heeft meer dan genoeg schitterende sieraden liggen. Ook kan zij toveren met oude sieraden. Met gevoel voor de sentimenten die bij de oude sieraden zijn weet zij de juiste toon te raken waardoor de eigenaar helemaal gelukkig haar winkel/werkplaats verlaat.

Liza Knoester

5-stars review

Prachtig handwerk, uitstekende kwaliteit, de beste edelsmid van Nederland. Hét adres voor de meest ingewikkelde reparaties van juwelen en edelstenen. Uniek maatwerk.

Marieke Hartmann

5-stars review

Wat ben ik fantastisch door Xue Mei geholpen. De meer dan 60 jaar oude ring van mijn moeder ziet er weer hetzelfde uit als toen ze hem kreeg op haar 18 de verjaardag. Wat was ze blij, ze draagt hem weer dag en nacht. Bijna ongelooflijk dat hij weer zo mooi is geworden.

Jan Marien Kalkman

5-stars review

Onlangs heb ik een kijkje mogen nemen in de Chinese sieraden keuken van Xue Mei's. Wat een leuke ervaring om te zien hoe er een prachtige creatie ontstaat. Stap voor stap houdt ze je met foto's op de hoogte van de voortgang van jouw sieraad. Ze neemt je enthousiast mee in haar liefde voor het vak. Met haar precisie en bijzondere technieken ontstaat er echt een klein kunstwerk. Indien je opzoek bent naar een uniek juweel, is het absoluut de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan haar winkel.

Ingrid Oosterman

5-stars review

Ervaren goudsmid. Maakt prachtige trouwringen en verlovingsringen in opdracht. Een 10 voor klantvriendelijkheid!

Richard Evers

5-stars review

Wat een kunstenares. Het ontwerp waar ik mee kwam is nog mooier geworden dan ik had kunnen dromen. Het ontwerp kwam vanuit mijn hart en zij heeft het een ziel gegeven. Lieve Xue Mei, mijn dank is heel groot.

Eva Belien

5-stars review

Heel fijn, persoonlijk en vakkundig geholpen.
Oude niet meer passende trouwringen vakkundig weer op maat gemaakt en aangepast aan onze wensen. Zijn weer als nieuw.
Ook oude armand en ring hersteld, schoongemaakt en vakkundig gerepareerd.
Oude versleten zilveren ring (erfstuk) getransformerd naar een hanger voor aan een zilveren ketting.

Zeer vakkundige goud- en zilversmid welke de tijd voor je neemt, rekening houd met al je wensen en goed uitlegt wat wel en niet mogelijk is.

Bedankt Xui Mei voor onze (weer) mooie sieraden.

Fred & Marja Boersen uit Delft

Fred Boersen

5-stars review

Xue Mei overtrof al mijn verwachtingen met haar prachtige werk en betrokkenheid. Zij beheerst het ambacht van goudsmid en neemt je stap voor stap mee in het creatieve proces. Voor mij maakte zij van oude trouwringen een prachtige unieke nieuwe ring. Een ring met een verhaal, waardoor het een ontzettend dierbaar sieraad geworden is.

Petra Minderhout

5-stars review

Uitstekend geholpen met de reparatie van een gouden ring, welke voor mij emotionele waarde had daar ik deze ring 55 jaar geleden had gekregen van mijn overleden ouders voor het behalen van een diploma.. Volgens andere goudsmeden was het onmogelijk omdat de ring hol was. Zij heeft met een laserpen de reparatie zeer vakkundig en tegen een redelijke prijs uitgevoerd. Heel hartelijk dank klantvriendelijke en meedenkende goudsmid. MVG Kees van Kampen

Kees van Kampen

Edelsmid Xuemei Dijkstal

Als edelsmid laat ik me inspireren door de natuur. Door de ideeën van het Boeddhisme. Van Feng Shui. En door voorwerpen uit het dagelijkse “Oosterse leven”

Geluksmunten, kalligrafie penselen, sushiborden en waaiers. En ook bergen, bomen en water zijn vormen, die terug keren in mijn werk als edelsmid met eigen atelier.

edelsmid Xuemei Dijkstal
gouden oorbellen met aquamarijn gemaakt door xuemei edelsmid delft
gouden ketting met malachiet edelsteen gemaakt door xuemei
witgouden trouwringen boomstam met diamant gemaakt door edelsmid xuemei
gouden hanger met parel gemaakt door edelsmid xuemei
zilveren collier ketting met barnsteen, gemaakt door xuemei: edelsmid in delft
witgouden en geelgouden trouwringen gemaakt door xuemei, edelsmid in delft

Ook online te bestellen

Als edelsmid heb ik aangrenzend aan mijn winkel een atelier. Hier ontwerp ik de originele sieraden. Na 25 jaar heb ik een grote portfolio opgebouwd. De ontworpen sieraden zijn alle origineel. Naast opdrachten ontwerp ik ook voor mijn winkel. In de online winkel kunt u ze vinden onder de categorie Atelier.

De categorie Exclusieve sieraden is gedeeltelijk door mij ontworpen.

De collectie van de webshop is een gedeelte van de gehele collectie van de winkel. Alle bestellingen in de webshop worden gratis bij u bezorgd.