goudsmid, edelsmid en zilversmid xuemei

Goudsmid / Edelsmid

Xuemei Dijkstal

Ik ben geboren in Beijing, afgestudeerd als ingenieur, en na vele reizen binnen China, ging ik eind 1990 in Europa op vakantie. Uiteindelijk in Nederland beland waar ik bij de TU Delft werktuigbouwkunde ging studeren, en werd gevormd als edelsmid. Ik ben dol op edelmetaal, natuurlijke vormen, filosofie en het leven. Ontwerpen en creëren zit in mijn bloed.  

Edelsmid Xuemei DijkstalEind 1993 ben ik in het oude centrum van Delft, op vrouw juttenland 21, mijn eigen winkel begonnen. Door mijn achtergrond en interesse in de Oosterse cultuur ben ik niet alleen een juwelier, maar heb ik ook een mooie collectie Aziatische decoratie voor in en om het huis. U kunt denken aan mooie Boeddha beelden, wanddecoraties, windgongen, sieraden kistjes, wierook en authentiek handgemaakte snuisterijen. Uiteraard is dit een klein gedeelte van mijn winkel, want in  de rest van de ruimte staan vitrines met mijn eigengemaakte sieraden.

Mijn atelier bevind zich in het achterste deel van de winkel, waar ik mij eerlijk gezegd het liefst bevind. Hier creer  en ontwerp ik in een omgeving die volledig naar mijn eigen smaak is ingericht. Prachtige antieke  goudsmid werkbanken, authentieke gereedschappen in combinatie met de modernste apparatuur om de meest ingewikkelde opdrachten uit te kunnen voeren.

Mijn werk kunt u eigenlijk splitsen in twee categorieen, namelijk mijn eigen ontwerpen, ontstaan uit mijn creatieve geest, en opdrachten van klanten, waarin ik in samenspraak met de opdrachtgever tot een prachtig resultaat kom waarbij de klant van het begin tot eind bij betrokken is.

Al mijn sieraden, zowel eigenwerk als opdrachten, zijn gemaakt van goud, zilver, platina of titanium veelal verwerkt met edelstenen zoals  diamant, aquamarijn, saffier, robijn smaragd, jade, labradoriet en vele andere soorten.

Kenmerkend voor mijn sieraden is de sterke band met de natuur. Ik laat me inspireren door zee, water, wind, bomen, takjes, blaadjes en bloemen. Ik maak sieraden met een boodschap, vaak vanuit een eeuwenoude Chinese filosofie. Ook het Boeddhisme en de Feng Shui geven mij enorme inspiratie. Veel van mijn sieraden hebben dan ook een vormgeving die veelal overeenkomen met voorwerpen uit het dagelijkse Oosterse leven. Geluksmunten, kalligrafie penselen, sushiborden of bijvoorbeeld waaiers, al deze vormen keren terug in mijn sieraden……

Sieraden van mij zijn van oktober 2013 t/m februari 2014 geëxposeerd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam in het kader van de Tentoonstelling Ming, Keizers, kunstenaars en kooplui in het oude China en hebben daar internationale belangstelling getrokken. 

 

Lees u even de recente interview van AD 3 oktober 2018 bij Blog, ook online: https://www.ad.nl/delft/zilveren-jubileum-voor-edelsmid-ik-smeed-sieraden-met-een-verhaal~aaceeab8/

Google Reviews

5,0

56 reviews

5-stars review

Xue Mei en haar winkel ken ik al zo lang als ik weet. Vroeger kreeg ik er mijn eerste armband en ketting van mijn ouders en zelf kocht ik er jarenlang mijn neuspiercings.

Xue Mei is een vakvrouw die altijd interesse toont in haar klanten. Het maakt niet uit of ze alleen komen rondkijken of ook echt iets komen kopen.

Toen wij besloten te trouwen was er ook geen twijfel mogelijk. Xue Mei heeft samen met ons de ringen ontworpen. Ze denkt goed mee en geeft goede adviezen. De ringen zijn echt prachtig en passen perfect bij ons.

Donna van der Beek

5-stars review

Xue Mei, een bijzondere dame die al meerdere keren voor mij en mijn vrouw prachtige juwelen heeft gemaakt. En ook nu weer heeft ze een werkelijk uniek stuk gesmeed. Met heel veel zorg en aandacht voor detail. Ze is een spirituele vrouw met een hart van echt goud. Dank je Xue Mei, voor de prachtige ring. Elke dag wordt hij mooier en appricieer ik je vakman(vrouw)schap als edelsmid. xxxxx

Paul Kamphuis

5-stars review

Ooit ontdekt voor een ketting met jade, dit keer verrast met een Verlovingsring in oneindigheidsvorm en daarna terug gegaan voor prachtige oorbellen, gouden takjes met zoetwaterparels. Alles geïnspireerd door de natuur en met zorg vervaardigd.
Je wordt hartelijk ontvangen door een hele lieve en deskundige dame met aandacht voor de mooie dingen in het leven. Een bijzondere zaak met diepgang.

Valerie Orthlieb

5-stars review

Reeds diverse malen bij Xue Mei geweest om een uniek sieraad te laten maken. Xue Mei kijkt bij het ontwerpen van een mooi sieraad echt naar de persoon die het draagt en komt met hele mooie en originele ontwerpen! Daarnaast is Xue Mei een hele levendige, leuke vrouw waarmee je ook gezellig kan kletsen. Ben je op zoek naar echt iets unieks en 'one of a kind' dan moet je haar winkeltje of website bezoeken. Echt een aanrader!

Harold Schipper

5-stars review

Xue Mei maakte op vage aanwijzingen een heel mooi sieraad precies zoals ik in gedachten had, maar in geen enkele winkel nog had gevonden. Het leuke was dat zij de tussenfasen van ontwerp tot eindproduct aan mij mailde. Ik kon mijn sieraad zien groeien. Zelf was ze even enthousiast als ik. Het eindresultaat was dan ook echt iets unieks. Momenteel laat ik weer iets bij haar maken. Een cadeautje voor een heel speciaal iemand. Ik kan het aan haar overlaten, het wordt vast iets heel moois.

W en M Weve Van Drunen

5-stars review

Xue Mei's Arts & Crafts is een apart winkeltje met eigen atelier in de binnenstad van Delft.
De gemoedelijke sfeer, warme ontvangst en unieke sieraden is de reden waarom ik hier al jaren met plezier en tevredenheid kom.
De creaties van Xue Mei zijn ambachtelijk en professioneel, originaliteit is essentieel. Gestileerd en in harmonie dragen de ontwerpen op een speelse manier een boodschap uit.
Xue Mei's Arts & Crafts bestaat bijna 25 jaar en wens haar nog vele
jaren succes toe!

Mona  Martens

5-stars review

Heel goede en professionele edelsmid. Xue Mei neemt altijd uitgebreid de tijd voor je. Ze helpt om samen het perfecte ontwerp voor een nieuw sieraad te ontwikkelen. Ze voelt goed aan wat je wensen zijn en zorgt dat het resultaat ook aansluit bij je budget.
En natuurlijk is ze eerlijk en kun je met alle vragen over edelsmeden bij haar terecht.

Arie van Ziel

5-stars review

Bij Xue Mei vind je originele en mooie geschenken maar je kunt ook bij haar terecht om een eigen sieraad te ontwerpen. Ik heb een hanger laten maken waarbij ze me van begin tot eind bij het proces heeft betrokken. Het resultaat is dan ook vakwerk en maatwerk dat altijd naar wens is! Een edelsmit met een passie voor haar vak en een groot hart voor haar klanten! Ik kan haar iedereen aanraden!

Sabine van Holsteijn

5-stars review

Ik kom al jaren bij Xue Mei. Ze helpt mij altijd prachtige sieraden uit te zoeken. Vorig jaar hebben we samen een prachtige ring ontworpen met blaadjes en edelstenen erop. Een waarlijk uniek stukje sieraad en edelsmederij. Dus, u kunt er gerust heengaan, maar wel tijdig. Groet Gerrit Kahlman

Gerrit Kahlman

5-stars review

Ik ben helemaal blij met mijn gouden hanger met steen van rozenkwarts. Xue Mei heeft met haar vakmanschap en creativiteit een een sieraad naar mijn hart gemaakt. Echt een edelsmid met aandacht voor persoon en eigen smaak. Als iemand wat unieks zoekt zeker even bij Xue Mei langs gaan !

Inge Vleesenbeek

gouden oorbellen met aquamarijn
gouden ketting met malachiet edelsteen
witgouden trouwringen boomstam met diamant
gouden hanger met parel
zilveren collier ketting met barnsteen
witgouden en geelgouden trouwringen