Opdracht Opdracht gouden verlovingsring met diamanten en grote topaas

 

Opdracht gouden verlovingsring met 5 diamanten en grote topaas

Vanuit paar ontwerpen van mij heeft meneer deze gekozen

Zetkast maken voor grote topaas

Golven vorm ringband maken

Ringband en zetkast solderen 

Blaadje maken

Klaar met solderen

Polijsten

Boren voor 5 diamanten 

Diamant zetten nummer 1

Diamant zetten nummer 2

Het resultaat

Op de vinger van haar

Mijn klant wilt een mooie uniek gouden verlovingsring. Tijdens een uitgebreide gesprek met mijn klant, heeft hij een grote helder blauw topaas steen in mijn atelier uitgezocht, ik heb daarna paar ontwerpen voor hem gemaakt, er is een die hem zeer aanspreekt, hij keus nummer 2 met 5 diamanten in golven vorm zoals de ring, “blaadje” vanuit de rangband de topaas “knuffelt”.

Ik begon met het maken van de zetkast van de topaas steen, het is precies werk dat iedere 0,1 mm telt, meten, passen, aanpassen, opnieuw meten en aanpassen tot het perfect past, de topaas steen onder de 10 keer vergrootglas is niet helemaal symmetrisch, daarom heb ik een plakband geplakt op de steen voor richting.

Golven vorm ring maken, solderen, blaadje vanuit ringband op de zetkast elkaar vast solderen. Verschillende dikte van goud zoals de draad van de nerf, blaadje, kastje, ringband neemt de vuur anders op. Na verfijnen, polijsten, kwam meneer zelf de ring markeren voor diamanten. Ik ging aan de slag met vijf diamanten en topaas zetten, “NO WAY BACK”, mag geen foutje gebeuren, de ring is gemaakt!

Hij heeft mooie foto’s genomen met de ring op haar vinger naar mij terug gestuurd, ze heeft JA gezegd! “Love is life.”

Winkel filter