Zilveren gouden hanger “Tulp” met malachiet

door | mei 6, 2024

exclusieve zilveren-gouden-hanger-tulp-met-groen-steen-malachiet-edelsmid-Xuemei-Dijkstal
exclusieve zilveren-gouden-hanger-tulp-met-malachiet-groene-steen-goudsmid-Xuemei-Dijkstal
exclusieve zilveren-gouden-hanger-tulp-malachiet-groene-steen-uniek-edelsmid-Xuemei-Dijkstal

Persoonlijk vind ik tulpen mooie bloemen en typische iets holland, uit nieuwsgierigheid ging ik uitzoeken, de tulp komt oorspronkelijk uit Iran, Afghanistan, Kazachstan. Nomaden namen de bloemen mee naar Turkije, waar sultans een tulp op hun tulband droegen, dit geef mij een idee om tulpen op neck te dragen. Wat ik ook interssant vind is in de zestiende eeuw tulpen de rijkdom symbol zijn, voor de prijs van een tulpenbol kocht je in die tijd een heel grachtenpand in Amsterdam.

Verder heb ik ontdekt wat de betekenis van tulp als bloem: welke kleur je ook kiest, het geven van een tulp is een regelrechte liefdesverklaring. Rode tulpen staan voor eeuwige liefde, gele tulpen voor waardering en sympathie. Witte tulpen staan voor vergeving, roze voor moederliefde en een gevarieerde bos voor pure schoonheid.

De hele onderzoek geeft mij een inspiratie om een mooie 3D tulpen te maken met groene malachiet.

Zilveren gouden tulpen hanger heeft 3D vorm, vier asymmetrisch zilveren bloem padjes, gouden kern met 4 kleine malachiet stenen (2.5-2.8 mm). De steel van de tulp is gemaakt van gouden draad (0.8 mm, 7,5 mm hoog) met een draai. Op de zijkant van de tulp is een kleine gouden “wonder bolletje” bevestigd. De afmeting van de tulp is 11/10.5 mm, totaal afmeting van de hanger is 22.5/10.5 mm, met zilver goud keurmerk en Xm smid merk, incl. een zelfgemaakte vergulde edelstaal ketting van 43 cm. Voor andere maat even mailen naar info(at)xuemei.n

Over malachiet:

De gezondheid werking van malachiet is bekend dat het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. Het brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten. Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert relaties.