Zilversmid

Een zilversmid is een ambachtsman of -vrouw die is gespecialiseerd in het bewerken van edelmetaal, meestal zilver,  tot gebruiks- en siervoorwerpen.

In tegenstelling tot wat men zou denken, zeggen de termen edelsmid, goudsmid of zilversmid weinig over het materiaal waar de smid mee werkt. Een goudsmid maakt in principe sieraden en kunstvoorwerpen; een zilversmid maakt gebruiksvoorwerpen, zoals tafelzilver (bestek, borden, schalen), koffie- en theeserviezen, kandelaars, peper- en zoutstrooiers, tabaksdozen, kelken, patenen en ander vaatwerk. Iemand die zilveren sieraden maakt, wordt dus in principe toch tot de goudsmeden gerekend. Omgekeerd kan een zilversmid gouden gebruiksvoorwerpen vervaardigen. Het onderscheid tussen beide beroepen is echter niet strikt. 

Bron Wikipedia

Alle zilveren sieraden zijn gemaakt van sterling zilver 925, de hoogste kwaliteit zilver. Het metaal geeft een mooie zilveren kleur. Ik maak sieraden van glanzend zilver, mat zilver en vaak ook een combinatie van beide, wat een verrassend effect geeft. Middels oxidatie kan ik zilver zwart maken, waardoor sieraden een dieper contrast en een stoerdere uitstralingen krijgen.

In opdracht maak ik ook zilveren voorwerpen, zilveren kunstgeschenken, zilveren bloemstuk.

 

Zilversmid Xuemei aan werkbank

Winkel filter

show blocks helper